понеделник, 24 март 2008 г.

Забава по Великденско!

Tази година тукашния(Католическия) Великден е много по- рано от Православния. Ние празнувахме този уикенд, така е по- лесно тук.В събота посетихме приятелско семейство. Великденския заек беше минал и оставил много яйца. Даже А.J. успя да намери едно, по- късно обаче едно от другите деца му го взе. А.J само го изгледа и се обърна, мамин сладурчо!Имаше игра да се познаят броя на шоколадови яйца в един буркан. Аз спечелих! Бях предположила 95, яйцата бяха 93! Ох, защо ли ми трябваше да позная, сега преядохме с Ханс.Ханс беше в Ню Джърси по работа, с А.J. се гледахме сами цяла седмица и сега се радваме отново на компанията на тати у дома.

Семейството на Татко Барба


От скоро съм се присетила за Семейството на Татко Барба( не се смейте трагично е положението). Ханс никога не е чувал за тях и може би затова много ми се иска да намеря книжките на български, но най- вече за А.J.
Както знаете постовете в блога ми на английски и български се различават малко, става на въпрос за едно и също нещо, но понякога казано по различен начин. Сега няма да ви оттегчавам с представянето поотделно на барбароните, както в другия блог. Всички си спомняте за тях, нали?!
Мисля, че са сладко семейство и ми се иска да не съм декорирала стаята на А.J.
Ако искате отново да видите Семейството на татко Барба, можете тук.
Аз отивам да гледам, до скоро!

вторник, 18 март 2008 г.

Бухали и сови навсякъде!


От скоро прекарвам доста време в интернет, търсейки различни идеи за обзавеждане на дома ни. Разглеждам безброй сайтове и блогове и ми направи впечатлениe, че бухалите/совите са модна тенденция. Може да се видят в най-различни стилове, варианти и цветове. В началото не ми харесваха, напомняше ми незнайно защо за хелоинска украса, но в последно време се хващам, че все повече се заглеждам в някои от аксесоарите с бухали/сови. Дори купих основа за лампа за стаята на А.J.(снимката горе).
Ето някои от любимите ми бухали, които "срещнах" в интернет:

Джордж Нелсън стенен часовник:
текстил на Роберт Кауфман:
Бухал на Джонатан Адлър:
Мобил на Хелене Иге:
Детско боди в Еtsy:Декоративна възглавница в Modern Dose:

понеделник, 17 март 2008 г.

Обградени!

За последните няколко седмици се обградихме вкъщи. А.J. започна да отваря всички кухненски шкафове и чекмеджета. Катери се нагоре по стълбите толкова бързо, че понякога докато го видя, той е вече на половината.Дърпа ежедневно пердетата, изключва лампата и яде щепсела, иска да влиза в миялната...А.J. е толкова активен и бърз, че аз не мога да му смогна, за това решихме да използваме гейтове. Намерихме най-обикновени, които не трябва да се захващат за стената и ги сложихме миналата седмица. Сега е много забавно за Ханс и мен, да влизаме в кухнята, да отиваме до офиса или когато се налага да се качваме по стълбите. Трябва да прескачаме оградите и със засилка да стъпваме от другата страна.
А.J. никак не харесва гейтовете, плаче и се дразни всеки път като види един от нас от другата страна на преградата.Надявам се скоро да намери нещо друго, което да е по- интересно от отваряне на чекмеджета и катерене по стълбите.

петък, 14 март 2008 г.

Да помогнем на Африка!

Наистина не знам какво да правя, на кого да се обадя, за да помогна поне малко да се подобри живота на децата в Африка. Много, много искам да мога да осиновя поне няколко от тях. Всъщност днес с Ханс гледахме изискванията за осиновяване от Уганда, но не е възможно за момента(трябва да живеем там за поне 3 години). За България е 2 години. Какво мислят тези хора, имат толкова много неискани деца, а са направили невъзможно осиновяването им.

Единственото нещо, което се сещам сега ( и знам, че не е най-добрия и ефикасен вариант) е да подкрепим един от проектите на Боно ( U2) за Африка. Той и U2 от години работят по проекти да съберат пари и да помогнат за бедността в Африка. Може би не са много приложими в България,но ще сложа линкове, за да знаете за какво става на въпрос.ОNE-Американци от всяка вяра и класа- да се съединят в ЕДНО, да помогнат и оставят бедността в историята.Това е кампания от над 2.4 милиона души, във всички 50 щата, над 100 от добре познати в Америка и уважавани благотворителни, правни и хуманитарни организации. ОNE помага на хората, да осъзнаят и разберат проблемите с глобалната бедност, глад, болести и усилията им да се борят с тези проблеми в най- бедните страни по Света.
GAP PRODUCT(RED)- Колекция от дрехи в добре известната верига от магазини- ГАП, която помага да се направят промени в Африка. Половината от стойността на покупката ви отива за борбата със СПИН в Африка.
ЕDUN-Марка създадена от съпругата на Боно- Али Хюсън. Дрехите изцяло са ушити в Индия, Перу, Тунизия, Кения, Уганда, Лесото, остров Мавриций и Мадагаскар.
През 2007 бе създадена линията Еdun LIVE. Целта е да се насърчава обмянатана стоки в Африка, чрез голяма продажба на обикновени тениски на пазара за стоки на едро. От нивите от които е набран памука до последния етикет сложен на тениските, са 100% направени в Африка.

четвъртък, 13 март 2008 г.

Децата на Африка!


Майката на мъжа ми и двете му сестри са в Уганда за 2 седмици. Вчера те са посетили Дом за сирачета. Децата там нямат нито една играчка, нямат памперси и истинска храна. Най- голяма нужда обаче тези деца имат от любов и внимание. Не мога да спра да мисля за тях и ми се иска да мога да им помогна и прибера поне няколко у дома.

Добавих Блога на Сузи за Африка към Линкове (на английски е), ако някой иска да види повече снимки.

сряда, 12 март 2008 г.

Цветя!




За 8-ми Март, Ханс ме подари тези красиви цветя. Аз никак не очаквах, че той ще се сети. Мерси за хубавата изненада!

вторник, 11 март 2008 г.

Питанка!

Какво правех преди 10 години:
Работех в мексикански ресторант в ЮАР.

5 неща, които трябва да свърша днес:
1. да гледам А.J докато Ханс докара мебелите за трапезарията ни.
2.да отида до хранителния магазин.
3.да сготвя.
4.да прекарам качествено време с Ханс и А.J.
5. да чета от книгата ми (Властелинът на пръстените)

Неща, които обичам да ям:
Мога да живея на сладолед и шоколад.

Какво бих направила, ако стана милионерка:
Бих изплатила студентските ни заеми, бих изплатила къщата ни, ще осиновя 5-6 деца, ще помогна на Домовете за деца в България и бих обходила света със семейството ми.

3 лоши навика:
1.винаги закъснявам.
2.винаги отлагам.
3.понякога се стресирам прекалено много.

5 места където съм живяла:
1. САЩ (Юта, Ню Хамшър, Аризона)
2. България (Плевен)
3. Англия (Уорингтън, Ливърпул, Болтън и Литълборо)
4. България (София)
5. ЮАР (Йоханесбург)

5 работни места, които съм имала:
1. фризьорка
2. асистент-менеджър в ресторант за бързо хранене
3. супервайзор в хотел
4. инструктор по български в МТС
5. продавачка


5 неща, които хората не знаят за мен:
1. в училище най- лесно ми беше по математика и затова учих (загубих) 3 години в ТУ в София
2. по едно време много ми харесваше техно музиката (сега са ми слаби нервите, ха-ха)
3. умирам от ужас от микроби и си мия ръцете по 100 пъти на ден
4. преди много години изкачих Мусала
5. в САЩ хората си мислят, че съм много тиха, но вие знаете, че не е точно така:)

вторник, 4 март 2008 г.

Германия и Австрия...преди една година!



Не мога да повярвам, че измина една година откакто ходихме на нашата мини-ваканция до Мюнхен/ Германия и Залцбург/Австрия. Бяхме само за няколко дни, но изкарахме страхотно, ето няколко снимки от екскурзията ни.


http://www.neuschwanstein.de/english/
Претзл от тесто за понички или поничка във форма на претзл, не знам, но са страшно вкусни!Къщата в която се е родил Моцарт.Административна сграда в МюнхенУлица в Залцбург
Игнорирайте прическата ми, сешоара ми изгоря и една седмица изглеждах така
Портите от филма/мюзикъл- The Sound of Music



неделя, 2 март 2008 г.

Честита Баба Марта!


Желая на всички много слънчеви усмивки!