петък, 14 март 2008 г.

Да помогнем на Африка!

Наистина не знам какво да правя, на кого да се обадя, за да помогна поне малко да се подобри живота на децата в Африка. Много, много искам да мога да осиновя поне няколко от тях. Всъщност днес с Ханс гледахме изискванията за осиновяване от Уганда, но не е възможно за момента(трябва да живеем там за поне 3 години). За България е 2 години. Какво мислят тези хора, имат толкова много неискани деца, а са направили невъзможно осиновяването им.

Единственото нещо, което се сещам сега ( и знам, че не е най-добрия и ефикасен вариант) е да подкрепим един от проектите на Боно ( U2) за Африка. Той и U2 от години работят по проекти да съберат пари и да помогнат за бедността в Африка. Може би не са много приложими в България,но ще сложа линкове, за да знаете за какво става на въпрос.ОNE-Американци от всяка вяра и класа- да се съединят в ЕДНО, да помогнат и оставят бедността в историята.Това е кампания от над 2.4 милиона души, във всички 50 щата, над 100 от добре познати в Америка и уважавани благотворителни, правни и хуманитарни организации. ОNE помага на хората, да осъзнаят и разберат проблемите с глобалната бедност, глад, болести и усилията им да се борят с тези проблеми в най- бедните страни по Света.
GAP PRODUCT(RED)- Колекция от дрехи в добре известната верига от магазини- ГАП, която помага да се направят промени в Африка. Половината от стойността на покупката ви отива за борбата със СПИН в Африка.
ЕDUN-Марка създадена от съпругата на Боно- Али Хюсън. Дрехите изцяло са ушити в Индия, Перу, Тунизия, Кения, Уганда, Лесото, остров Мавриций и Мадагаскар.
През 2007 бе създадена линията Еdun LIVE. Целта е да се насърчава обмянатана стоки в Африка, чрез голяма продажба на обикновени тениски на пазара за стоки на едро. От нивите от които е набран памука до последния етикет сложен на тениските, са 100% направени в Африка.

Няма коментари: