вторник, 19 февруари 2008 г.

Захарни бисквити с маслен крем-глазура!


Тези дни правихме едни от любимите ни сладки. Дано успея с превода, защото не съм голяма кулинарка и се надиавам на български да има смисъл.



Бисквити:

2 чаши пресято брашно, 1.5 чаена лъжица бакпулвер, 1/2 ч.л.сол- пресяваме заедно тези съставки и ги оставяме настрани.

Разбъркваме: 3/4ч.ч. захар, 1/2ч. масло или маргарин, 2-3 ванилии(течна-1ч.л.)и 2 яйца.

Към тази смес добавяме по малко от сместа с брашното. Става меко тесто.
Престоява в хладилника поне за час.
Разточваме тестото с дебелина 1/2см. Нарязваме с различни форми или с чаша.
Слагаме бисквитите в намазнена тавичка. Пекат се за около 10-12 минути при 190-200C.
Не трябва да се зачервени, за да са готови.

Крем- глазура:

1/2ч. кр. масло или маргарин
1/2ч. мазнина (шортенинг) Това не знам дали се продава в Б-я, изглежда като мас, но е разстителна мазнина
2-3 ванилии
4 чаши пудра захар
2 супени лъжици мляко

В голям купа се смесват маргарина и мазнината, добавя се ванилията. Постепенно се добавя пудрата захар, по чаша като се бърка добре. Добавя се млякото и се разбива с миксер на висока скорост докато бухне.

Ако ви остане може да съхранявате крема в затворена кутия в хладилника до 2 седмици.
Аз разбира се имах и помощник, за това крайния резултат не е много прецизно изпълнен, но са супер вкусни.






Няма коментари: